BuzzadorBLOG

tisdag 13 april 2010

Örnnästet



Tänkte dela med mig en trevlig länk till ett örnbo utanför Åbo ( tack ME ). I fjol följde jag örnparet ända till åskan slog ned i kameran och örnparet slapp paparazzi under tiden ungarna föddes/kläcktes tills de flög iväg. Hoppas på bättre väder i år och eventuell åskledare i kameran.

4 kommentarer:

  1. Trodde du fotat örnen själv! Igår när jag passerade Ceders på västra utfarten seglade en stor örn rakt framför på låg höjd! Den var lika mäktig som på din bild!

    SvaraRadera
  2. I går seglad oxå två örnar ovanför moss ganska lågt, jag var glad att Hulda var inne!

    SvaraRadera
  3. Man tackar! Kommer också att följa med. I morse satt en örn på isen nedanför mej och det låg en klump bredvid honom. Sedan när han flög i väg så då kom det måsar dit och drog o slet i det. Så det var nåt han hade kalasat på tydligen. Hoppas ni får rätsida på Nellys mage. Oskar hade också känslig mage och sket ut slemsäckar tills jag kom underfund med att han var allergisk mot fisk! Hundmaten innehöll fiskmjöl, sedan bytte jag o då blev han bra./inger

    SvaraRadera
  4. Nelly ska röntgas med kontrast på måndag, det är antagligen så att maten har svårighet att lämna matsäcken och vidare till tarmen. Hon spyr upp det mesta ( varannan dag) och lite kommer ut på naturlig väg. Hon måste i såfall opereras och någonting att " öppningen som är på tvären sätts på längden" om det ska fungera.

    SvaraRadera