BuzzadorBLOG

torsdag 8 april 2010

Inget för kräsna och spyfärdiga


Vår lilla fyrbenta gumma har inte mått bra den senaste tiden, man blir så orolig när djuren är sjuka och inte kan berätta hur det känns.
Nelly har kräkts länge, i synnerhet på morgonen när hon varit en längre tid utan mat. Hennes spyende har blivit oftare och oftare och sen en tid tillbaka har hon spytt nästan varje dag ( gul slemmig spya) och vi har försökt förhindra det genom att ge mat var fjärde/femte timme även på natten. Men de två senaste veckorna har hon inte spytt gult utan spytt upp maten gång på gång...
I dag har gubben varit med henne till veterinär och röntgat och tagit en massa blodprov och allt visade faktiskt bra! Men det fanns mat ( ?) kvar i matsäcken som såg ut som grus, mat hade hon nästan inte fått alls alls de senaste 12 timmarna, så vad i hela friden hade hon i magsäcken??
Det lär ha sett ut som som kattsand, men inte äter hon sånt! Kan det ha varit det nya fodret vi bytte till för några månader sen som inte smält? Inte vet jag, hoppas det vandrar ut den naturliga vägen. Hon har nu fått nytt dietfoder och faktiskt så har hon varit bättre med sitt spyende i tre dagar sen hon slutade äta sitt gamla foder.

4 kommentarer:

  1. Man blir ju så orolig för sina fyrbenta älsklingar! Får Nelly torrfoder?? Lägger du det i blöt??

    SvaraRadera
  2. Jag lägger i blöt. Nu har hon på nytt spytt upp hela matportionen....

    SvaraRadera
  3. Försök ge henne sparris så kanske det där som ligger kvar kommer med upp./inger

    SvaraRadera
  4. Ska prova me parafinolja först enligt Rosie, får inte ge något annat än " hemkok" på en vecka och kolla allt som kommer ut båda vägar.

    SvaraRadera