BuzzadorBLOG

tisdag 2 mars 2010

Lite om vår resa

Vår hotellgata sedd från största gågatan i centrum

Hyrbilen

Taxichauffören

Stolpen

Vi hade ganska fint väder på solkusten för årstiden både sol, regn och moln. Vi bodde mitt i centrum på en liten, lugn gatstump. Vi hade på förhand hyrt bil som vi hämtade andra dagen vi var där och körde iväg till Gibraltar direkt. När vi kom fram till gränsen så regnade det men väl inne i Gibraltar började solen skina. Vi parkerade bilen vid La Linea och åkte sedan med en minibuss med en trevlig och underhållande chaufför, han tog oss med till alla platser som var värda att besöka som grottorna, utsiktsplatserna och förstås till apberget. Sedan efter 2 timmar släppte han av oss i stadens centrum där vi åt en mycket försenad lunch.
Vi körde iväg hem igen mot Malaga och då var det mörk när vi närmade oss staden. Vi såg skyltar mot Torremolinos och sen skulle väl Malaga komma, men hur det nu var i mörkret utan ordentlig karta så visste vi till slut inte om vi var i Malaga eller Torremolinos, vi körde efter skyltar mot hamnen men vi kom helt plötsligt upp till bergen. Gubben började undra om vi skulle stanna och fråga i vilken stad vi var, men jag tyckte att dom kanske burar in oss om vi är så tolliga att vi ine ens vet i vilken stad vi är. Vi fortsatte och kom så småningom till gator som vi kände igen men som man måste kroka på flera kilometrar åt annat håll och svänga hit och dit och runt för slippa fram till hotellet. Sista biten gick inte att passera för det stod en påle mitt i vägen så man skulle trycka på en knapp, svara på förfrågan vart vi skulle och svara ( allt på spanska ), sedan gled pålen ner i gatan och vi kunde passera.
Nästa dag köpte vi ordentliga kartor och sen gick det bra.
Gubben han var fantastisk att köra som han inte gjort annat än kört i trafikkaoset i Malaga i hela sitt liv och likadant var det med språket han pratade och förstod allt som om han alltid bott i Spanien.
Vi besökte också Nerja och Torremolinos på våra bilturer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar