BuzzadorBLOG

måndag 2 november 2009

Nu är det dags att bry sig!







Det börjar det bli kallt och vintern är på kommande.... Småfåglarna måste få mat, det finns mycket man kan göra för dem. Vi städade ute i förrådet och där hittade jag en burk gamla havrekex som jag satte ut, lite andra rester som överblivna potatisar, bröd m.m. är fåglarna oxå glada att få.
Jordnötter älskar de, talgbollar och de tjocka fågelkorvarna är oxå populära och så förstås havre och solrosfrö. Våra småfåglar får oxå tänd lykta att värma sig vid och när det är som kallast kokar jag upp vatten och sätter ut i fågelbadet, tyvärr så blir de så glada åt detta att de brukar hoppa i och bada ( lite tokigt om det är många minusgrader). Sen kommer det som jag skäms lite för och det är att kråkorna och skatorna oxå är hungriga och fryser på vintern, nu hittade jag oxå lite gammalt knäckebröd och lite gammal hund/kattmat som jag blötte upp i hett vatten och som jag smög ut med åt dem ( i skogen bakom tomten) och hoppades att ingen granne såg mig.
Så alla bloggare sköt om våra djur i naturen stora och små!
Jag är så tokig att jag matar småfålarna oxå på sommaren för mitt eget nöjes skull, det är så underhållande när mammorna ( papporna oxå tror jag )kommer med sina ungar kommer till fågelbuskarna och matar sina småttingar som sitter med darrande vingar och tigger mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar