BuzzadorBLOG

torsdag 4 juni 2009

Vet hur det känns när man inte har pengar till mat!

Statione Central

Vårt hotell vi bodde högst upp på 17 de våningen

Duomo

Maaaat!!

Till slut mätta och trötta

Kom hem i går kväll från Milano efter en händelserik resa. Vi kom till Milano på lördagkvällen efter en fin flygresa och hotellet verkade bra. Jag hade världens migrän så jag stupade i säng direkt kl åtta. Gubben och sonen fick skaffa fram mat om de så önskade jag orkade inte, de gick ut på stan och kom hem med så läckra pizzor som gjorde att t.o.m jag blev sugen på mat.
På söndagen skulle vi på fotboll och vi började söka oss till San Siro för att se Inter och Atalanta spela. Gubben köpte 2 dagars metrobiljetter på Statione Centrale och sedan hoppade vi på tåget, bytte ett par gånger och steg av vid Lotto stationen tillsammans med en massa andra fotbollssupportrar. Vi promenerade sista biten till stadion och där snubblade jag i en grop i asfalten och skrapade upp knäet så bloden bara rann ( och som svällde upp ordentligt) och typiskt bland en massa svenska killar/gubbar. När vi kom fram till San Siro skulle gubben ta fram plånboken ur shortsfickan ( vid knäet fast med tryckknapp) och upptäckte att plånboken ( med alla våra pengar, bankkort, körkort m.m.) var borta!! Vi blev ju lite i panik, jag tänkte att vi svälter ihjäl och hur ska vi klara oss bara med frukosten resten av tiden. Det blev ju ingen fotboll för vi var ju utan pengar, vi fick gå till polisstationen i stället.
Det var ju söndag och det gick inte att kontakta banken men gubbens bror fick i uppdrag att fixa pengar från vårt konto till sonens Visa Elektron så att vi förhoppningsvis kunde äta!
Men det var stört omöjligt att få ut några pengar ur någon automat så när klockan var fem och vi bara ätit frukost chansade vi och gick till en restaurang och beställde mat och räckte fram kortet som betalning och höll andan ( skulle det gå eller blev det finkan nästa??), ja, det gick att betala med det! På måndagen kontaktade vi banken och ändrade lite uttags gränser och mera pengar ( till mat).
Ja som sagt svalt vi inte ihjäl i Italien men det var nära!



2 kommentarer:

  1. Fy vad tråkigt med tjuvar! Får väl sy fickor på trosor eller kallingar så kanske man kan få ha dom ifred. Hoppas det ordnar sig för er och att försäkring täcker förlusten av allt. Men jag har alltid sagt att man blir bara skadad av fotboll! Du såg hur det gick för dit knä.../inger

    SvaraRadera
  2. Hej
    Men fy vad tråkigt att ni råkade ut för rån. Tur att ni annars kom hem välbehållna i alla fall. Sköt om ditt knä och den sårade själen nu! Kram!

    SvaraRadera